2008. augusztus 10., vasárnap

Idegurult az üveggolyó...

Van ez a golyóizé... amit, persze, megint csak késve észlelek, de szerencsére Patchwitch és Elizanikó nem hagyott ki a sorból, /különös tekintettel a T-re :DDD/. Köszi, Drágáim!

Tehát:

a: Andor - másodszülöttem.Imádom, és kész. Úgy jó, ahogy van, és mindig meglep. (Szinte véletlenül lett ez a neve, jól döntöttünk abban a bizonyos pillanatban.)
á: Ági - elképesztő, hogy jó barátaim, ismerőseim közül hányan viselik ezt a nevet! Ez biztos jelent valamit a karmámban... (vagy az övékben?). :)
b: barátság - jó sok van, igazi mély is van egy pár, boldog ember vagyok.
c: cincogás - ez olyan csajos izé, amikor a nők este (éjszaka) még a varrósszobában kuncognak, majd röhögnek, aztán bepisilésig hergelik egymás a röhögésben. Közben születik valami rongy (vagy bármitartó).
d: Dunakeszi lenne, ha végre megszoknám a "honnanjöttél"-re a választ, de én már csak pesti csaj maradok. Viszont imádok ott lakni...
e: Egészség - öregszünk na, nincs mese, egyre jobban értékeljük. Meg hát a gyerekszülés is kiváltja ezen szavak mantrázását az emberekben.
é: Éva - így hívnak, bár az Évit jobban kultiválom. Kiskoromban nem szerettem, főleg, hogy 4 Éva volt az osztályban. Meg fura volt a vezetéknevemmel. De már szeretem (mindkettőt), jó barátaim egybemondják a két nevemet, mindig mosolygok magamban. :)
f: Fanni - előszülöttem. Hihetetlen, megnnyire sokrétű. Persze, még keresi magát, de ezt annyira bájosan és vidáman és tehetségesen teszi. (Neve születésekor még nem volt tucatáru, eddig jutottunk a névtárban, tovább nem is mentünk)
g: gép - főleg varró, de bármilyen jó. Végülis jó munkát végzett a géptan tanárom, nagyon megszerettem a gépeket, akár varró, akár vasaló. Aztrán itt az egyik legjobb: SZÁMÍTÓgép :)
gy: gyerek, hát persze. Sose akartam tudatosan, de most hogy van kettő is, el sem tudom képzelni, milyen lenne nélkülük az életem. Azért mázli, hogy ilyen jóra sikerültek... :)))
h: hó - fura most nyáron a hóról írni... Nagy barátom, csúszok rajta, hempergek, tocsogok benne. És sosem hagyom ki azt, hogy az első lehullott hóval megmossam az arcom. Nagyanyám azt mondta egyszer, ettől lesznek szépek a lányok. Egyszer csak bejön...
i: írás - ez volna a Munka, néha egy kis rajzolás is, de - sajna - az már egyre kevesebb. És egyre kevésbé szeretem munkaként, jobban bejön ezen a helyen.
j: játék - bármit. társas, kártya, szójáték, újabban sudoku. Régi kedvencem a bridzs, sajnos keveset játszunk mostanság, lenyomta a póker, de azt meg már unom. Most kezdtük a társaság egyes tagjait tanítani dridzsre, hátha mégis azzal a játékkal öregszünk meg. :)
k: kéz. - Sosem volt tudatos a kezem használata, de kis koromtól egyértelmű volt, hogy kézi munka lesz a szakmám. Végülis kettő lett (mármint szakmám, hál isten kezem eleinte is kettő volt), a varrás és a szerkesztés, mindkettő szinte kizárólag kézimunka. Na jó, van hozzá egy irányítóközpont is... :)
l: lila - Mondja már meg valaki, miért szeretem egy idő óta a lila színt???? Divat lett?
m: Mami - szerencsére a mi családunkban mindkettő megvan, mindkettő tündér, mindkettő szupernagyi.
Szerencsések vagyunk... meg a kölkeink is.
m(2): mosogatógép - Amikor sok éve megvettem az elsőt, egy darabig minden indításnál imába foglaltam ismeretlen feltalálója személyét. Neki hódolok itt is.:)
n: Nap - a hó nagy barátja, ketten együtt csodákra képesek a Dolomitokban.Ha nincs hozzá hó, akkor legyen ott mellette a tenger.
ny: nyaralás - télen, nyáron, hóban, napsütésben, éltető elemem, azért dolgozunk, hogy mehessünk. És még sokfelé nem jártam...
o: olvasás - mostanában ez a blogok és kül. fórumok olvasásában merül ki, regén sokat olvastam. És boldogan látom, hogy mindkét gyerekem felfedezte már az olvasás nyújtotta örömöt.
ö: öltögetés - és ha tempós, lesz is belőle valami.
p: Péter - nem vagyok vallásos, de áldom az eget (magamat/sorsot/őt/bárkit, aki elintézte), hogy az utamba sodorta (mert tényleg véletlen sodródtunk össze). Nagyon szeretem, és valszeg ez nem is fog változni soha. A legnagyobb ajándék a életemben (na, meg a gyümölcsök, fent nevezett két kölök). Kösz, hogy vagy!
q: Mi más, mint quilt. Jaj, csak bírjam sokáig, annyi varrnivalóm van még...!
r: régiség - szeretem a régi szép tárgyakat. Néha nekem más a szép, mint másnak. Ezért is szeretem azokat.
s: shibori - és akkor itt elnyomom a pót-P betűt is: procion, minek kapcsán a shibori is értelmet nyert az életemben.
sz: Szerelem. - Egy idő után azt hittem, már nem lesz benne szerencsém. Aztán tessék. És permanens. Hát kell ennél több? :)
t: Hát persze, hogy a Trappuntás! Csodás műszavunk idén született arra a cselekvésre, amikor kedvenc technikánknak hódolunk, és csak tűzűnk és tűzünk és tűzünk...
u: Ugatás - Kéne kutya. De egy pár éve kiderült, hogy allergiás vagyok a szőrére. Úgyhogy hiába kéne, nem lehet. Pedig nagyon kéne, nekem is volt mindig...
ü: üveg - ha lenne időm, festeném, vágnám, forrasztanám, de tudni kell választani.
v: varrás - és varrás és varrás, és varrás és... régrn ruhákat, ma már egy cipzárcserét is felülír a folt. :)
w: watercolor - perzse még nincs, de lesz, és lesz rajta egy csodás rácsos kapu is.
x: az ismeretlen. - Nemcsak matekban, ami nagy kedvencem volt, hanem az életben is.
y: rickY tims - hogy tud egy pali így varrni??????
z: zene - jöhet minden formája, ritkák a kivételek.
zs: Zsuzsi - tesóm, aki - bármi történik is - mindig tesóm marad.

És én gurítanám tovább Cicvareknek hátha nála még nem járt.
Ennyi.


2. pont kipipálva. :)))

7 megjegyzés:

Elizanikó írta...

Köszi Évi !
Élvezettel olvastam ! Némely betűnél a könnyem is kicsordult.
Köszi !

patchwitch írta...

örülök, hogy láttam, de édes ÉVi, nem vagy kicsit vakegér?
http://patchwitch.blogspot.com/search?updated-max=2008-07-27T13%3A23%3A00-07%3A00&max-results=7
cuppneked,
néma.

Julcsi írta...

Szia drága! Jó, hogy látlak!:-)

36évi írta...

Anikó!
:))))

PW!
Deeee... ez voltam, de már
megtaláltam. Módosítás emgtörtént. Cupp.

Julcsi!
Én is örülök neked, végre besikerültél a gyűjteményembe is, nem volt egyszerű. (Itt bent csontrégia technika.)

patchwitch írta...

akkor mégiscsak megkapod a 'Sasszem' előnevet :DDD

Zelnice írta...

Igazán Évis!
A Portugáliás hajódat szívesen nézegetném kicsit közelebbről! Izgi ez a 3D,nagy ötlet.

36évi írta...

Köszi, Vio, úgy néz ki, ősszel láthatod! :)

Fanni

Lilypie

Andor

Lilypie