2008. március 10., hétfő

Jó kis hétvége

Na, most aztán foltoskodtam a három napban.
Szombaton volt a Foltlelkek napja, sokat "dolgoztunk". Kiszabogattuk a jelvényünket, aztán színes kartonból kivágtuk az Ági által tervezett quilt mintáit és összeraktuk. Ez egy kékfestő quilt lesz, azt hiszem a Határtalanulra csináljuk, már most nagyon tetszik. Miután ez kiállítási darab lesz, többet nem árulhatok el róla, elég legyen annyi, hogy szerintem ez megint "díjközeli" munka lesz. :) Ja, lehet, hogy már nem is díjaznak a Határtalanulon? Valszeg tényleg nem...

Aztán kimentünk többen Ráckevére egy barátnénkhoz, hogy együtt befejezzük egy másik közös csoportmunkát, a crazy-t. Az igaz, hogy arra értünk oda, hogy fent volt a falon, de azért még kisebb molyolásokat tudtunk rajta végezni. Varrtunk rá gyöngyöket, kicsit hímeztünk, aztán vasárnap délelőtt rákerültek a pántok és a rúd. Na halljátok? Én nem nagyon csípem a crazy-t, nekem túl sok. De ez piszok jól sikerült, nagyon jó anyagok vannak benne, mindenki ugyanazt a tétel anyagot kapta, ezért szép egységes tudott maradni.

Van egy varroda, ahonnan függöny- és más lakástextilmaradékokat szoktunk kapni, ezek az anyagok is onnan vannak. Azok kapják a faliképet, akiktől a rongyok származnak, ez lesz a mi "köszönöm"-ünk, a műhely falán remekül fog mutatni.
Majd kérek képet a csajoktól, aztán megmutatom. Sőt, elhatároztam, hogy ha nem lesz más konkrét tervem, varrok egy ilyet én is. :-)

Szóval a hétvége nagyon jól telt, siettünk haza a lányommal (ja, ő elkísért).
Merthogy indult "A Futam". Sajnos ez kissé beárnyékolja ezt a kitűnő hétvégét, mert Talmának volt valami gixer a motorjával, sokáig vezetett, de aztán kitkat, beszart a motor, és ő visszaesett. Végül 12. lett, de azért addig nagyon szép verseny volt. Jó páran be akarták fogni, érdekes az idei mezőny.

És hogy még ne legyen vége a varrászatnak, ma délelőtt a kis kápmegyeri csoportom randija volt, nyulat varrtunk, és megesett az a csodálatos dolog, hogy most TÉNYLEG varrtunk, gépek elő, anyagok elő, szabás, varrás, igazán jól esett mindenkinek. A helyzet az, hogy az utóbbi pár alkalommal mindig csak minta-cserebere, dumaparti, egy-két fontos megbeszélése, de sosem varrtunk. Na, ma ez is teljesült... :-)

A képeket később beszúrom...

2 megjegyzés:

Kicsoda írta...

Udv Dragam!!! Bar ez a post utan ugy dontottem en nem olvaslak:-))) Ez ui. kinzas volt! Mutass kepeket is, hogy meg jobban fajditsd a szivem:-)

36évi írta...

lesznek, de nálam ez a szűk keresztmetszet. Hülye fejjel nem csináltam fotókat, pedig ott volt a gépem. :)

Fanni

Lilypie

Andor

Lilypie